21 Eylül 2007

Biraz erken bir dogumgünü kutlaması (her açıdan)


Normal bir sabah. Saat 7:30. Az sonra servisim gelecek. Kapıda dit dit edecek. Ama öncesinde, bir önceki geceden, babamın doğum gününden kalma pasta ile bir işimiz var.

Mumlar tamam. Her nekadar esas doğum günüme 2 ay olsa da, iyiki dogdun hihiiiiiiiiir (siz nehir diyebilirsiniz, ama ben hihir demeyi tercih ediyorum)...

16 Eylül 2007


Elefun

Elefun diye bir oyuncak ile pazar gecemize neşe kattık. Fotolarda gözükmüyor ama oyuncağın en önemli kısmı ağzından küçük kelebekler püskürten bir fil.

Babam pil yerine adaptör ile çalıştırmaya kalkınca filimi bir süre beklemede kalmak zorunda kaldım. O esnada yakalama filesinin kaç deliği var onu sayarak meşgul ettim kendimi.
"Sonra alet çalıştı , baba övündü"
Ben ise neşelendim.

Annem elefun konusunda bir not düşmemi istiyor.
Gerçi bize kuzen Poyraz'dan geçti bu oyuncak ama almaya kalkarsanız internet siparişi ile alırsanız cok daha karlı çıkarsınız...

Annemin okulunda...

Belki haberiniz var, annem tekrar okullu oldu. Ama öğretmen olarak. Pazartesi diye adlandırılan gün okullar açılıyormuş (oysa benim için çoktan açılmıştı) işte bu yüzden cumartesi denen günde okula gitti annem. Gerçi bir kac haftadır gidip geliyordu ama ilk defa benim kreşimin kapalı oldugu bir günde gitmek zorunda olunca beni de yanında götürdü.
Açıkcası okulunu, hele lab.'ını çok beğendim. Gördüğünüz gibi çok ciddi bir çalışma içindeyim.

14 Eylül 2007

Kreş teftiş


Sonunda annem
beni kreşde ziyaret etti. Kreşin çeşitli köşelerinde fotoğraflarımı çekmekten başkaca görevleri de vardı elbet: Örneğin benim için hüzünlenmek, orada acaba çok mu mutsuzum diye düşünmek, kreş içindeki diğer çocukların mutluluk veya mutsuzluk oranlarını tespit etmek için herbirinin gözlerinin içine- ta derinlere bakmak vs.
Sonuç mu? Şimdilik kendine bile tam açıklamak istemiyor. Siz de sormayın bir süre.

Cincibir


...

Gördüğünüz gibi ben hepsinden küçüğüm.

Palyaço nedir, sünnet nedir?

Geçen gün bir sünnete gittik. Annem henüz bu kelimenin ne anlama geldiğini açıklamasa da farketmez.
Biliyorsunuz bazı şeylerin tadını çıkarmak için işleyişlerini bilmemizmie gerek yoktur. Mesela hangi biriniz evinizdeki televizyona görüntünün nasıl geldiğini biliyorsunuz???

Neyse, palyaçolarla ilgili tedirgin fikirlerimin değiştiği bir geceydi bu. Gördüğünüz gibi onlar da beni sevdiler. Yanaklarıma kalpler kondurdular.



Sabah sabah - bir öyle bir böyle...

Son bir buçuk aydır hayatım oldukça değişti.


Bu dönemde size pek çaktırmadım ama kreşe alışma aşamalarından geçtim beşer -onar.


Aslında uyku mahmuru biraz surat ekşitmem de olmasa bu konuda annemin başını pek ağrıttığım söylenemez.


Yandaki fotoğraf işte o tür bir mahmurluğun somurtkanlığını ayna gibi yansıtmakta.


Sonraki fotoğraf ise anne ricası ile içimdeki gülleri yüzüme vurma safhasını gösteriyor....